x

Cookies a GDPR

GASTRO - KOŘENÍ s.r.o.nepředává třetím stranám žádné osobní údaje kromě těch nutných pro uskutečnění platby a dopravy zboží k zákazníkovi. Službám třetích stran (Google) předáváme pouze anonymní token pro analýzu chování zákazníků. Více pod odkazem Ochrana osobních údajů nebo Cookies Přijmout výchozí nastavení?

Podrobnější nastavení

Nezbytné cookies

Tyto položky jsou vyžadovány pro základní fungování webových stránek. Jako takové je nelze odmítnout nebo vypnout.

Analytické cookies

Tyto položky pomáhají provozovateli webových stránek pochopit, jak jeho webové stránky fungují, jak s nimi návštěvníci intereagují, odkud přicházení (vyhledávání, reklama,..) a o jaké zboží mají zájem. Tento typ úložiště neshromažďuje informace, které by přímo identifikovaly návštěvníka.

Sladké pečení

Řadit podle:
CITRONOVÁ KŮRA (Citrus limon)
Všechny druhy citrusu patří do skupiny z čeledi routovitých (Rutaceae), z nichž velká část se teší ovocnářské oblibě. Jedná se o teplomilné dřeviny pocházející až na malé vyjímky z oblasti ohraničené severozápadní Indií a Čínou z hora a jihovýchodní Austrálií a Novou Kaledonií zdola. Důležitou charakteristikou je zvláštní stavba plodu - bobule zvané hesperidium. Oplodí je složeno z vnější částí tzv. flaveda. Má zelenou, žlutou nebo oranžovou barvu.
Citronová kůra se používá k výrobě sladkého pečiva, kyseliny citronové, různých koncentrátů a džusů. Hodí se k dochucení pokrmů z ryb a darů moře, k úpravě drůbežího masa a přidává se do různých omáček a paštik. Slouží k aromatizování likerů a cukrářských výrobků.
Více informací
CUKR TŘTINOVÝ KRUPICE
Více informací
CUKR TŘTINOVÝ MOUČKA
Více informací
PERNÍKOVÉ KOŘENÍ Jemně mletá kořenící směs bez kypřícího prášku určená do perníků, vánoček, mazanců, sušenek a čajovéhu vánočního pečiva.
Více informací
POMERANČOVÁ KŮRA MLETÁ (Citrus sinensis) Citrusy (Citrus spp.) jsou skupinou rostlin z čeledi routovitých (Rutaceae). Jsou to teplomilné dřeviny pocházející z oblasti ohraničené Indií a Čínou ze severu a Austrálií a Novou Kaledonií z jihu. Společným znakem těchto rostlin je přítomnost silic koncentrovaných v listech, plodech a květech. Plody jsou žlutozelené až oranžové (citron, pomeranč, limetka, bergamot, mauricijská pampeda a mnoho dalších). Pomerančová kůra se v kuchyni využívá při výrobě pečiva a cukrářských produktů, používá se též k ovonění nápojů a čajů.
Více informací
SKOŘICE MLETÁ (Cinnamomum cassia) Ke komerčně nejvýznamnějším druhům skořicovníku patří tyto dva druhy, skořicovník čínský (Cinnamomum casia), kde se kůra získává z větví starších stromů. Je méně aromatická a tmavěji zbarvená a skořicovník ceylonský (Cinnamomum verum), pocházející z Indie, kde se kůra získává z tříletých výhonů. Oba druhy jsou tropické dřeviny z čeledi vavřínovitých (Lauraceae). Skořice pochází z Cejlonu. Dnes se pěstuje na plantážích v malých keříčkách v Indii, Indonesii, Číně a Vietnamu. V evropské kuchyni je skořice využívána především k dochucení a ovonění sladkých pokrmů, dortů a moučníků, používá se do svařených vín a punčů, přidává se do kompotů, kečupů a k dochucení tradiční rajské omáčky. V asijské kuchyni má mnohem širší využití, přidává se do mnoha kořenících směsí, ale i do luštěnin, obilovin a pokrmů ze zeleniny.
Více informací
SKOŘICE MLETÁ PRAVÁ CEJLONSKÁ ALBA
Skořice ALBA z Cejlonu je nejkvalitnější skořicí na světě. Má velmi intenzivní sladkou chuť a vůni. Poznáte ji jednoduše tak, že ji prostě přímo ochutnáte. Zaručeně na první dobrou poznáte rozdíl mezi Cejlonskou skořicí a její kolegyni skořici Cassia, která je levná a daleko méně kvalitní.
Skořice je vhodná snad do všech druhů sladkých pokrmů – do snídaňových cereálií, jogurtu, pečiva, bábovek, koláčů, muffinů, ovoce a sladkých nápojů je velmi chutná. Jablka a skořice jsou jako ořechy a med – výborně se k sobě hodí. Tedy kdykoliv pečete s jablky, nezapomeňte, vedle hrozinek, přidat i poctivou dávku skořice. Vůně je nepopsatelná. Podobnou výtečnou kombinací jsou švestky se skořicí. Skořice se používá i ve slaných jídlech a to hlavně s česnekem. Na Středním Východě je populární přísadou do jídel z kuřete, jehněčího a ryb.
Více informací
SKOŘICOVÝ CUKR Směs mleté skořice a cukru. Používá se při pečení sladkých pokrmů, moučníků, posypání krupicové kaše a palačinek. Možné použít k dochucení kávy, nebo do kompotů.
Více informací
VANILÍNOVÝ CUKR Směs cukru a vanilkového aroma se používá k pečení dezertů, vánočního cukroví, k přípravě svařených vín, punčů a čajů, přidává se do těsta, nebo jen tak k posypání či obalení cukrářských produktů.
Více informací
VANILKA LUSK 15-17cm (Vanilla planifolia) Vanilkové tobolky jsou plody tropické popínavé liany z čeledi vstavačovitých (Orchidaceae). Vystoupavá až několik metrů dlouhá lodyha má vzdušné kořeny, kterými se poutá k opoře. Má dužnaté, vejčité listy a velké krémové květy. Pochází z jižního Mexika. Dnes se pěstuje také na Madagaskaru, Réunionu a Komorách. Dávno před tím, než si Mexiko podrobyli Španělé, přidávali staří Aztékové vanilku do horké čokolády a kakaa. Dnes se vanilka používá především k aromatizaci mléčných výrobků, zmrzliny, pudinků, smetany, čokolády, likérů, krémů a nejrůznějších cukrovinek, ale třeba i k ovonění tabáku. Vanilkový cukr si můžete vyrobit i doma tím, že do uzavíratelné skleničky dáme jeden vyškrabaný lusk vanilky společně s 200-250g cukru. Necháme působit minimálně 5-6 týdnů.
Více informací
VANILKA LUSK 17-20cm (Vanilla planifolia) Vanilkové tobolky jsou plody tropické popínavé liany z čeledi vstavačovitých (Orchidaceae). Vystoupavá až několik metrů dlouhá lodyha má vzdušné kořeny, kterými se poutá k opoře. Má dužnaté, vejčité listy a velké krémové květy. Pochází z jižního Mexika. Dnes se pěstuje také na Madagaskaru, Réunionu a Komorách. Dávno před tím, než si Mexiko podrobyli Španělé, přidávali staří Aztékové vanilku do horké čokolády a kakaa. Dnes se vanilka používá především k aromatizaci mléčných výrobků, zmrzliny, pudinků, smetany, čokolády, likérů, krémů a nejrůznějších cukrovinek, ale třeba i k ovonění tabáku. Vanilkový cukr si můžete vyrobit i doma tím, že do uzavíratelné skleničky dáme jeden vyškrabaný lusk vanilky společně s 200-250g cukru. Necháme působit minimálně 5-6 týdnů.
Více informací
VANILKA MLETÁ (Vanilla planifolia) Vanilkové tobolky jsou plody tropické popínavé liany z čeledi vstavačovitých (Orchidaceae). Vystoupavá až několik metrů dlouhá lodyha má vzdušné kořeny, kterými se poutá k opoře. Má dužnaté, vejčité listy a velké krémové květy. Pochází z jižního Mexika. Dnes se pěstuje také na Madagaskaru, Réunionu a Komorách. Dávno před tím, než si Mexiko podrobyli Španělé, přidávali staří Aztékové vanilku do horké čokolády a kakaa. Dnes se vanilka používá především k aromatizaci mléčných výrobků, zmrzliny, pudinků, smetany, čokolády, likérů, krémů a nejrůznějších cukrovinek, ale třeba i k ovonění tabáku. Vanilkový cukr si můžete vyrobit i doma tím, že do uzavíratelné skleničky dáme jeden vyškrabaný lusk vanilky společně s 200-250g cukru. Necháme působit minimálně 5-6 týdnů.
Více informací