Hřebíček celý

Hřebíček celý
Země původu:
Madagaskar
Použití:
Usušený aromatický plod hřebíčkovce vonného
Dostupnost:
Skladem
Popis:
HŘEBÍČEK CELÝ (Syzygium aromaticum)

Hřebíčkovec pochází z indonéských ostrovů Moluk. Dnes se pěstuje v Indonésii, na Madagaskaru, Srí Lance, v Tanzánii a Malajsii. Do Evropy se dostal v dobách starověkého Říma po souši přes Alexandrii. Později ostrovy dobyli Portugalci a po nich Holanďané. Svůj monopol střežili až do roku 1772, kdy francouzský úředník dostal sazenice na ostrov Mauritius. Dnes jsou největšími vývozci Madagaskar, ostrovy Zanzibar a Pema.

Oblíbené koření, které se přidává do směsí k dochucení svařených vín a punčů, do sladkých jídel a pikantních chuťovek, dezertů, sirupů a zavařenin. Je vhodný k úpravě rýže, zeleniny i masa. V Čechách se kombinuje se skořicí, v Holandsku se přidává do sýrů, v Anglii do jablečných koláčů a v Německu se přidává do některých druhů chleba.

Hřebíček podporuje metabolismus, chrání žaludek a povzbuzuje chuť k jídlu.
Vyberte si požadovanou variantu a množství:
sáček 1kg
769 ,-
sáček 500g
399 ,-
sáček 250g
219 ,-
sáček 40g
39 ,-
dóza 400g
369 ,-
mini dóza 130g
149 ,-