Pepř zelený celý

Pepř zelený celý
Země původu:
Indonésie
Použití:
Nezralé zelené bobule sušené za vysokých teplot
Dostupnost:
Skladem
Popis:
PEPŘ ZELENÝ CELÝ (Piper nigrum)

Pepř černý je plod asijské liány pepřovníku černého. Je to vytrvalá popínavá rostlina, která dorůstá délky až 7m. Listy jsou široce eliptické až srdčité, květy jsou sestaveny z 6 až 10 cm dlouhých klasů. Zelený pepř jsou nezralé bobule sušené za vysokých teplot, nebo se nakládají do octa a soli.
Dějiny obchodu s pepřem sahají až do doby antické, kdy používání pepře bylo otázkou prestiže. Obchodnící bohatnoucí na prodeji pepře byli titulováni pepřové žoky. Obchodní stezky s pepřem se přísně střežily. Kvůli pepři byly rozvraceny i mocné říše. Jedna unce pepře byla vyvažována jednou uncí zlata. Sloužil i jako oběživo a renta. Nejdůležitějšími producenty jsou Indonésie, Indie, Brazílie, Malajsie a Vietnam.
Zelený pepř je měkký a silně aromatický, proto se přidává do paštik, uzenin, marinád, dresingů, pomazánek, na steaky, bifteky, rožněné a pečené maso, do mletých mas a zeleninových pokrmů. Netradiční chuť vytváří ve sladkých pokrmech, např. jahody se zeleným pepřem nebo pepřová čokoláda.
Vyberte si požadovanou variantu a množství:
sáček 1kg
959 ,-
sáček 500g
489 ,-
sáček 250g
259 ,-
sáček 20g
39 ,-
dóza 350g
389 ,-
mini dóza 100g
139 ,-